Merhabalar,
Bu benim ilk blogpostum ve umarım son olmaz :) Buradan şu anda çalışmakta olduğum test mühendisliği alanıyla ilgili faydalı bulduğum, challenge olarak gördüğüm ve bu işe yeni başlayacaklara ışık tutacak, bana da boş zamanlarımı 'boş' geçirmemi sağlayacak şeyler paylaşmayı hedefliyorum.
Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse, bilgisayar mühendisliği mezunuyum, şu anda da İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisansımı icra etmekteyim :) Önde gelen telekominikasyon şirketlerinden birinde yazılım test mühendisi olarak çalışmaktayım. Kariyer hedefim ise 'gerçekten' test yapılan uluslarası bir şirkette test yöneticiliği yapmak diyebilirim.
En çok karşılaştığım sorulardan biri bilgisayar mühendisi olmama rağmen neden test alanını seçmiş olduğum. Bunun başlıca sebebi yazılım alanında kendimi mutlu hissetmedim hiçbir zaman. Üniversite son sınıfta olduğum zamanlarda, android cihazlar yeni yeni raflarda yerini alırken, mobil uygulama yazan sayılı developer varken mobil yazılım denemiş biri olarak gerçekten çok mutsuz bir geleceğe doğru yol aldığımı farkedip, bilgisayar mühendisi olarak yazılım dışında başka ne yapabilirim diye kara kara düşünmeye başlamıştım. Araştırarak, hocalarıma danışarak gördüğüm kadarıyla önümde 2 seçenek vardı : İş analistliği ve yazılım test mühendisliği.
İş analistliği, teknik analiz yapmadığınız sürece 'bana kalırsa' bilgisayar mühendisi olmanızı gerektirmeyen bir alan. Gerçi şu an Türkiye'de çoğu yazılım şirketinde yapılan testler de ne kadar mühendislik orası tartışılır. Kısacası, teknik bilgi birikimimi de kullanabileceğim, yazılımın birincil görevim olmayacağı bir alan olarak test mühendisliğini tercih ettim.
Yazılım test mühendisliği nedir, bu insanlar ne yaparlar, neleri bilmeleri gerekir, bu işin geleceği var mı, neden gerçek test yazdım, Türkiye'de yapılan yazılım testleri ne kadar sağlıklı/profesyonel gibi ucu açık olan bir çok soruma yavaş yavaş giriş yapacağımı belirterek şimdilik veda ediyorum.
Bir sonraki post'a kadar,
Peace out!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder